با علت کمر درد، نشانه ها و روش های درمان آن آشنا شوید

درمان کمر درد

علائم کمر درد چیست؟

مهمترین سوالاتی که در زمینه کمر درد مطرح می‌‌شود این است که کمر درد نشانه چیست و علائم کمر درد چیست؟ برای درمان کمر درد باید ابتدا عوامل و علت کمر درد را بدانید. مهمترین علائم بروز کمر درد به شرح زیر هستند:

  • احساس درد در پایین کمر ممکن است نشان‌دهنده یک مشکل یا آسیب‌دیدگی باشد. انواع کمر درد به دلایل مختلفی رخ می‌‌دهد. ممکن است یک درد خفیف یا شدید یا دوره‌ای در ناحیه پایین کمر احساس کنید.
  • تیر کشیدن کمر نشانه چیست؟ کمر درد ممکن است عمیق و به صورت تیر کشیدن باشد یا گاهی به صورت ضربان‌دار حس شود. اگر یک عصب در کمر درد درگیر شده باشد، ممکن است در سایر نقاط بدن ازجمله پاها نیز احساس درد کنید.
  • اگر کمر درد در اوایل صبح بیشتر احساس شود اما با حرکت دادن یا انجام حرکات کششی بهبود یابد، نشان‌دهنده آسیب‌دیدگی عضله است.
  • اگر کمر درد شدید در قسمت پایین کمر در هنگام شب بیشتر باشد و با ورزش بهبود نیابد، نشانه کمر درد شدید است. این نوع کمر درد ممکن است به سایر نقاط بدن نیز سرایت کند و معمولا مرتبط با استخوان است.
  • دردی که از قسمت پایین کمر به یکی از پاها یا هر دو پا گسترش می‌‌یابد معمولا نشان‌دهنده سیاتیک است. مهمترین علت درد کمر درهنگام عطسه، سرفه و موارد مشابه، تحت فشار قرار گرفتن عصب سیاتیک یا سایر اعصاب ستون فقرات آسیب دیده است.
  • یکی دیگر از علائم کمر و علت کمر درد، فشرده شدن عصب درهنگام بالا آوردن پا و صاف نگه داشتن آن است. این مشکل بدلیل لغزش دیسک کمر نیز رخ می‌دهد.

مطالعه بیشتر: فوق تخصص عصب سیاتیک


 

انواع کمر درد

کمردرد می‌تواند حاد یا مزمن باشد. اگر کمردرد حاد باشد عموماً ناگهانی و موقت است. با این حال، در موارد کمردرد مزمن، درد به طور منظم، در ط.ل شبانه روز عود می‌کند و می‌تواند فعالیت‌های روزمره را برای فرد دشوار کند. همانطور که قبلاً نیز عنوان شد کمردرد به شکل‌های مختلفی در افراد دیده می‌شود و علت آن برای هر فرد متفاوت است. از انواع کمردرد عبارتند از:

فتق دیسک کمر: از شایع ترین انواع کمردرد فتق دیسک کمر است. ستون فقرات پشت ما از مهره‌ها و دیسک‌های متعددی تشکیل شده است. دیسک‌ها در بین دو مهره قرار دارند و باعث ایجاد انعطاف‌پذیری به کمر و حرکت کردن آن در زوایای مختلف می‌شوند. دیسک‌ها حالت ارتجاعی دارند و در برابر فشار مقاوم هستند. دیسک‌ها ممکن است در طی زمان به دلیل عادات اشتباه مانند برداشتن وسایل سنگین با شیوه‌ نادرست، نشستن طولانی‌مدت، ضعف عضلات کمر و تغذیه نامناسب دچار تورم یا بیرون زدگی شوند. همچنین برخی از افراد در هنگام مراجعه به پزشک ادعا می‌کنند که بعد از ایستادن به مدت طولانی دچار کمردرد می‌شوند، مهمترین علت کمردرد بعد از ایستادن طولانی مدت در این افراد می‌تواند نشانه‌ای از فتق دیسک کمر باشد. فتق دیسک کمر با استفاده از آزمایشات تصویربرداری پزشکی مانند MRI به سادگی قابل تشخیص است. از جمله علائم فتق دیسک کمر می‌توان به سوزن سوزن شدن، احساس سردی در پاها، بی‌حسی و همچنین کمردرد ممتد اشاره کرد. برای درمان فتق دیسک کمر معمولاً پزشکان از روش‌های مکمل مانند درمان دارویی و تمرینات ورزشی برای موارد خفیف و برای موارد جدی‌تر از مراجعه به جراح دیسک کمر وعمل جراحی استفاده می‌کنند.

مشکلات مادرزادی در ناحیه ستون فقرات: علت کمردرد و پادرد در برخی از افراد ممکن است ناشی از مشکلات مادرزادی باشد و یا اینکه در کودکی و نوجوانی به علت عدم توجه به ناحیه ستون فقرات شکل گرفته باشد. یکی از بیماری‌های مرتبط با این موضوع اسکولیوز نام دارد. در صورت رسیدگی به موقع به این مشکل مخصوصاً در سنین پایین، کمردرد برطرف می‌شود اما در صورت عدم توجه و درمان به موقع بر اثر فشاری که در نخاع وارد می‌شود به مرور زمان فرد احساس درد بیشتری را نیز تجربه خواهد کرد.

شکستگی مهره ستون فقرات: تصادفات، فشارهای ناگهانی و ضربه‌های شدید می‌توانند باعث شکستگی مهره ستون فقرات شوند. این افراد در همان ابتدا ممکن است متوجه کمردرد خود نشوند اما پس از مدتی این عارضه خود را نشان خواهد داد. همچنین افرادی که دچار پوکی استخوان هستند بیشتر در معرض این نوع شکستگی‌ها قرار دارند. در این افراد وارد شدن کوچکترین ضربه به بدن ممکن است باعث شکستگی مهره‌های ستون فقرات ‌شود.

تومور و عفونت‌ها: کمردرد ناشی از تومورها و عفونت‌ها بسیار شدید است. عفونت و تورم دیسک‌های کمر را تحت تأثیر قرار می‌دهند. این تورم به نخاع فشار وارد می‌کند و سبب درد شدید خواهد شد. اگر تومورها رشد بیشتری داشته باشند بیشتر نخاع را تحت تأثیر قرار می‌دهند و نخاع این سیگنال‌ها را به مغز ارسال می‌کند.

تنگی کانال نخاع: تنگی کانال نخاع در برخی از افراد باعث کمردرد شدید می‌شود. در برخی از موارد این مشکل با استفاده از عمل جراحی قابل درمان است. کمردرد ناشی از تنگی کانال نخاع از آنجا رخ می‌دهد که باریک بودن کانال نخاع باعث فشار بر ستون مهره‌ها می‌شود و استخوان مهره‌ها رشد کرده و استخوان جدیدی ایجاد می‌شود که همین عامل باعث فشار بر نخاع و کمردرد می‌شود.

کمر درد

 


مطالعه بیشتر: دیسک کمر چیست


 

کدام نوع کمر دردها نیاز به مراقب اورژانسی دارند؟

معمولا در مواردی که علت کمر درد گرفتگی عضلانی باشد و با کمی‌ تحرک و نرمش برطرف شود، مشکل خاصی ایجاد نمی‌‌شود. اما کمر درد شدید ناشی از سقوط از ارتفاع یا آسیب و ضربه در ناحیه کمر باید سریعا توسط پزشک بررسی شود. در برخی دیگر از موارد، کمر درد سبب از دست دادن کنترل ادرار یا مدفوع، ضعف، تب یا درد هنگام سرفه می‌‌شود. همچنین در برخی موارد ممکن است کمر درد بیش از چند روز یا یک هفته طول بکشد. تمامی‌ این موارد به مراقبت اورژانسی و مراجعه به پزشک فوق تخصص نیاز دارند.

علت کمر درد چیست؟

کمردرد از جمله مشکلات شایعی است که امروزه در افراد بسیاری مشاهده می‌شود. علت کمردرد در بسیاری از افراد ناشی از سبک زندگی ناسالم شامل نداشتن فعالیت ورزشی منظم و نشستن طولانی ‌مدت در پشت میز محل کار است. به عبارت دیگر نداشتن فعالیت بدنی مناسب امروزه از جمله علل کمردرد است.

حرکات ناگهانی بدن مانند برخی از فعالیت‌های ورزشی نیز می‌توانند منجر به گرفتگی عضلات کمر و درد در ناحیه کمر فرد بشود. کمردردهایی که ناشی از گرفتگی عضلات است با مراقبت‌های خانگی مانند استفاده از کمپرس آب گرم، استراحت و پمادهای التیام دهنده عضلانی بعد از چند روز برطرف می‌شود.

مهم‌ترین علت کمردرد به دلیل وضعیت بدنی اشتباهی است که افراد در موقع نشستن، برخاستن، بلند کردن اشیاء سنگین دارند است و همین بی‌توجهی به مرور زمان باعث ایجاد کمردرد می‌شود. نشستن در حالت خمیده یا قوز کردن باعث فشار بیشتر به مهره‌های کمر می‌شود.

اگر کمردرد شما پس از چند روز بهبود نیافت حتماً باید به پزشک متخصص ارتوپدی مراجعه کنید و پس از انجام معاینات و آزمایشات مناسب علت اصلی کمردرد توسط پزشک معالج شناسایی و روش درمانی مناسب را تجویز کند.

علت کمر درد ناگهانی

عوامل زیادی می‌توانند علت درد ناگهانی کمر باشند. این درد ناگهانی می‌تواند نتیجه شکستگی در مهره‌های ستون فقرات باشد. این نوع درد ناگهانی در افرادی که دارای پوکی استخوان هستند و در افراد مسن بیشتر دیده می‌شود. از جمله شایع‌ترین علت کمردرد ناگهانی عبارتند از:

  • بلند کردن اجسام سنگین از روی زمین با شیوه‌های نادرست
  • ماهیچه‌ها و عضلاتی که به صورت ناگهانی کشیده شده‌اند مانند ورزش پرتاپ دیسک
  • رباط‌های کشیده شده
  • بلند کردن اجسام خیلی سنگین از روی زمین به صورت روزانه و ممتد
  • بیماری‌هایی مانند آرتروز، دیسک کمر
  • انحنای غیرعادی ستوان فقرات
  • اختلالات خواب
  • استفاده از بستر نامناسب در موقع خواب

برای درمان کمردرد ناگهانی معمولاً نیازی به مراجعه به پزشک نیست و با استفاده از درمان‌های خانگی، استراحت و تمرینان ورزشی مناسب در مدت چند روز یا چند هفته برطرف خواهد شد.

علت کمر درد در بارداری

درد کمر در بارداری ناشی از تغییرات ساختارهای مختلف در بخش‌های پایین بدن است که به مفاصل، دیسک‌ها، رباط‌ها و عضلات کمر فشار وارد می‌کنند. بسیاری از این تغییرات مانند تغییر در وضعیت بدن، گردش خون، آناتومی و هورمون‌ها از تغییرات طبیعی بدن در دوران بارداری محسوب می‌شوند؛ بنابراین، در بیشتر اوقات، این علامت در دوران بارداری نشان‌دهنده بیماری خطرناکی نیست.

علت کمر درد در بارداری

کمر درد عصبی چیست؟

کمر درد عصبی ناشی از فشارهای عصبی و استرس است. تحقیقات نشان می‌دهند که استرس مزمن می‌تواند باعث ایجاد درد مزمن در بخش‌های مختلف بدن مانند کمر شود. استرس می‌تواند با روش‌های زیر باعث ایجاد درد در کمر شود:

  • تنش عضلانی: ازآنجایی‌که استرس می‌تواند باعث منقبض شدن عضلات کمر شود، می‌تواند باعث ایجاد درد در کمر شود
  • افزایش حساسیت به درد: تحقیقی نشان داد که اتفاقات مهم زندگی می‌توانند باعث ایجاد تغییرات در سیستم لیمبیک و انتقال‌دهنده‌های عصبی مرتبط شوند و به‌تبع آن، سازوکارهای مهار درد را تغییر دهند
  • التهاب: استرس مزمن می‌تواند باعث التهاب در بخش‌های مختلف بدن مانند کمر شود و به‌تبع آن، درد را ایجاد کند
  • وضعیت بدنی نامناسب: زمانی که افراد دچار استرس می‌شوند، قوز می‌کنند؛ بنابراین، فشار بیشتری به کمرشان وارد می‌شود
  • کاهش جریان خون: ازآنجایی‌که استرس باعث منقبض شدن رگ‌های خونی و کاهش جریان خون به عضلات کمر می‌شود، می‌تواند باعث ایجاد درد شود

نشانه‌های کمردرد کدام است؟

در شناسایی انواع کمردرد و نشانه‌های آن می‌توان گفت که کمردرد می‌تواند یک درد موضعی در یک نقطه خاص از بدن تا درد عمومی باشد که در سراسر کمر پخش می‌شود. گاهی اوقات درد از پشت به نواحی دیگر بدن مانند باسن‌، پاها یا شکم می‌رسد. علائم کمردرد می‌تواند به طور ناگهانی یا به تدریج ظاهر شود. گاهی اوقات، انواع کمردرد و نشانه‌ها درد پس از یک رویداد خاص مانند خم شدن یا برداشتن چیزی رخ می‌دهد. در مواقع دیگر ممکن است علت این کمردرد را ندانید.

درد ممکن است تیز یا مبهم و دردناک باشد و ممکن است به پایین بدن شما یا به پشت پاهای شما کشیده شود. شدت کمردردی که هر فرد تجربه می‌کند متفاوت است و بسته به نوع، علت و محل درد، ممکن است شامل یکی از موارد زیر باشد:

سفتی: حرکت دادن یا صاف کردن کمر برای فرد سخت است. بلند شدن از حالت نشسته ممکن است کمی طول بکشد و ممکن است که احساس کنید برای شل شدن باید راه بروید یا حرکات کششی انجام دهید. همچنین فرد ممکن است متوجه کاهش دامنه حرکتی خود نیز بشود.

مشکلات وضعیت بدن: بسیاری از افرادی که مشکلات کمردرد دارند به سختی می‌توانند راست بایستند. در هنگام ایستادن این افراد ممکن کج یا خمیده بایستند.

اسپاسم عضلانی: پس از یک دوره کمردرد، ماهیچه‌های کمر می توانند به طور غیرقابل کنترلی دچار اسپاسم یا منقبض شوند. اسپاسم عضلانی می‌تواند باعث تشدید کمردرد شود و ایستادن و راه رفتن را برای فرد غیرممکن و دشوار کند.

چه عواملی احتمال کمر درد را افزایش می دهند؟

عواملی مانند افزایش سن، ورزش‌نکردن، اضافه‌وزن، بیماری‌هایی مانند برخی از انواع آرتریت و سرطان، بلندکردن نامناسب وسایل و مشکلات روانی مانند افسردگی و اضطراب و سیگارکشیدن می‌توانند احتمال ابتلا به کمر درد را افزایش دهند.

تشخیص کمر درد چگونه است؟

در هنگام مراجعه فرد بیمار به کلینیک فوق تخصصی ارتوپدی، پزشکان معمولاً از فرد سؤالاتی درباره ناحیه درد، نوع فعالیت روزانه و سابقه بیماری شخص از او خواهند پرسید و برای تشخیص محل دقیق درد پزشکان معاینات بالینی را انجام می‌دهند. پزشک در طول معاینه، تأثیر کمردرد بر دامنه حرکتی و واکنش بیمار را ارزیابی می‌کنند. این آزمایش‌ها به این دلیل است که پزشک می‌خواهد بداند آیا کمردرد بر روی عصب نخاعی فرد تأثیر گذاشته است یا خیر.

همچنین پزشک ممکن است از بیمار سؤالاتی درباره حالات درونی مانند ضعف، تب، کاهش وزن ، مشکلات گوارشی بپرسد. همچنین برای تشخیص بهتر، پزشک برای بیمار آزمایشات تصویربرداری مانند سی‌تی اسکن، MRI، سونوگرافی و رادیولوژی را تجویز نماید. این تصاویر به منظور تشخیص دقیق علت کمردرد مانند مشکلات استخوانی، دیسک‌ها، رباط‌ها و تاندول‌های کمر را می‌توان مورد بررسی قرار داد.

با توجه به اینکه عوامل ایجاد کمردرد متنوع و گوناگون هستند به همین منظور پزشکان به منظور تشخیص دقیق‌تر آزمایشات تصویربرداری را تجویز می‌کنند. علت برخی از کمردردها بسیار ساده است و با تغییر سبک زندگی و توجه بیشتر فرد به خود و سبک زندگی می‌توان برطرف کرد. اما علت برخی از کمردردهای دیگر نیاز به درمان‌های بیشتر و حتی عمل جراحی دارد.

برای درمان کمر درد چه باید کرد؟

همانطور که اشاره شد کمردرد علل مختلفی دارد. برخی از آنها به سادگی برطرف می‌شوند و برخی دیگر نیاز به درمان‌های طولانی‌تری دارد. به همین جهت، ما در ادامه به انواع روش‌های درمانی، از جمله درمان خانگی کمردرد، درمان دارویی کمردرد و عمل جراحی کمردرد خواهیم پرداخت.

برای درمان کمر درد چه باید کرد؟

 


مطالعه بیشتر: برای کمر درد به چه دکتری مراجعه کنیم؟


درمان خانگی کمردرد

درمان خانگی کمردرد اولین قدم برای هر فردی است که درد کمر را تجربه می‌کند. عضلات پشت و ستون فقرات بیشتر وزن بدن را تحمل می‌کنند. فرد از ماهیچه‌ها برای حرکات روزمره استفاده می‌کند. بنابراین طبیعی است که این ناحیه از بدن بیشتر دچار درد شود. برای درمان خانگی کمردرد، هر یک از این موارد را می‌توانید تواماً با یکدیگر به منظور بهبودی بهتر و سریع‌تر انجام دهید.

  • استراحت
  • مصرف داروهایی که نیاز به تجویز پزشک ندارند مانند استامینوفن و…
  • استفاده از کیسه یخ در محل درد
  • استفاده از کیسه آبگرم برای تسکین دادن به عضلاتی که رگ به رگ شده یا دچار کشیدگی شده‌اند.
  • توجه به تناسب اندام

همانطور که می‌دانید درمان کمردرد با ورزش و تقویت عضلات بدن بهترین راه برای حفظ سلامتی و جلوگیری از کمردرد است. از جمله ورزش‌هایی که متخصصان فیزیوتراپی برای کاهش کمردرد توصیه می‌کنند عبارتند از:

  • قدم زدن و ایستادن در وضعیتی که فشار کمی ‌به بدن وارد می‌کند.
  • تمرینات کششی به منظور تقویت عضلات و بالا بردن انعطاف‌پذیری بدن
  • ورزش‌های هوازی

درمان دارویی کمردرد

برای درمان کمردرد می‌توان از برخی از داروها مانند داروهای مسکن،، ضدالتهاب و داروهای شل کننده عضلات استفاده کرد. البته باید به میزان مصرف و مدت زمان مصرف داروها نیز توجه داشت. چرا که برخی از این داروها دارای عوارض جانبی و حتی اعتیادآور هستند، بنابراین برای مصرف آنها حتماً با یک پزشک مشورت کنید.

درمان با تزریق: درمان با تزریق از جمله روش‌های درمانی کوتاه مدت است که می‌تواند برای رفع کمردرد مفید واقع شود. تزریق دارو فقط مدت زمان مشخصی باعث تسکین کمردرد می‌شود و برای اینکه بتوانید کمردرد خود را برای همیشه درمان کنید نیاز به روش‌های دیگر خواهید داشت. بنابراین برای درمان ریشه‌ای کمردرد به پزشک مراجعه کنید.

ورزش برای کمر درد

برخی از بهترین ورزش‌ها و کشش‌ها برای این مشکل عبارت‌اند از:

  • حرکت زانو به سینه: برای انجام این حرکت، روی کمر خود بخوابید و سپس زانوهای خود را به‌آرامی به سمت سینه خود بکشید. چند ثانیه صبر کنید و سپس بازوهای خود را صاف کنید. در این حالت به مدت 20 ثانیه بمانید و سپس این حرکت را 15 بار در روز انجام دهید
  • چرخش زانو: برای انجام این حرکت، روی کمر خود دراز بکشید، زانوهای خود را خم کنید و سپس آن‌ها را به‌آرامی به چپ و راست ببرید. زانوهای خود را 10 بار به سمت هر طرف بچرخانید
  • حرکت کبرا: روی شکم خود دراز بکشید و بخش بالایی بدن خود را به‌آرامی به بالا ببرید. این حرکت را 10 بار برای سه ست انجام دهید
  • حرکت گربه و گاو: زانوها و دست‌های خود را روی زمین قرار دهید و بخش میانی کمر خود به‌آرامی به بالا و پایین ببرید. بهتر است حرکت گربه و گاو را 20 بار انجام دهید
  • ژست کودک: روی زانوهای خود بنشینید، کمر خود را خم کنید و سپس دست‌های خود را تا جایی که می‌توانید به سمت جلو ببرید. در این حالت به مدت 30 ثانیه بمانید و آن را 5 بار تکرار کنید

برای درمان کمر درد چه بخوریم؟

برای درمان این مشکل، مواد غذایی زیر را بخورید:

  • ماهی: ماهی منبعی عالی از اسیدهای چرب امگا3 است و می‌تواند به کاهش التهاب و درد مفاصل و کمر کمک کند
  • سبزیجات تیره‌رنگ: این سبزیجات حاوی ویتامین‌های ضروری مانند K، A و C و آنتی‌اکسیدان‌ها هستند و می‌توانند به کاهش التهاب و درد کمک کنند
  • آجیل و دانه‌ها: آجیل‌های خام مانند بادام، گردو و دانه کتان می‌توانند به تسکین درد کمک کنند
  • توت‌ها: ازآنجایی‌که توت‌ها سرشار از فلاونوئیدها و آنتی‌اکسیدان‌ها هستند، می‌توانند به کاهش التهاب ناشی از درد کمک کنند
  • غلات کامل: غلات کامل مانند گندم، برنج قهوه‌ای، ارزن و جو سرشار از مواد معدنی و ویتامین‌ها هستند و می‌توانند درد را تسکین دهند

عمل جراحی کمر

اکثر دردهای ناحیه کمر بدون عمل جراحی قابل درمان هستند. در واقع عمل جراحی در اغلب موارد دردهای کمر را تسکین نمی‌دهد. تحقیقات نشان داده است که 20 تا 40 درصد از جراحی‌های کمر موفقیت‌آمیز نیستند. جراحی کمر نسبت به سایر جراحی‌ها از ریسک بیشتری برخوردار است، چرا که در نزدیکی سیستم عصبی انجام می‌شود. جدی‌ترین خطرات جراحی کمر، فلج شدن و عفونت است. حتی اگر جراحی موفقیت‌آمیز باشد، زمان بهبودی می‌تواند بسیار طولانی باشد. بسته به نوع جراحی و وضعیت فرد دوره نقاهت می‌تواند حتی ماه‌ها نیز به طول بینجامد و حتی ممکن است فرد انعطاف‌پذیری خود را برای همیشه از دست بدهد.


مطالعه بیشتر: عمل تنگی کانال نخاع


 

چه زمانی باید برای کمر درد به پزشک مراجعه کرد؟

چنانچه علاوه بر کمر درد دارای علائم زیر باشید، باید به پزشک مراجعه کنید:

  • احساس کرختی دارید یا به سختی دست و پایتان را حرکت می‌دهید.
  • در کنترل ادرار خود مشکل دارید.
  • کمردردتان همراه با تب و سر درد است.
  • بیش از 60 سال سن دارید و به مدت طولانی استروید مصرف کرده‌اید.
  • اگر در دست چپ یا سینه احساس درد دارید.
  • باردار هستید.
  • بعد از 72 ساعت و انجام خود درمانی کمردردتان بهتر نشد.
  • اگر کمر دردتان بسیار شدید است و بعد از کمی تسکین دوباره عود می‌کند.

چه زمان از جراحی برای درمان کمردرد استفاده می‌شود؟

هنگامی که سایر روش‌های درمانی برای درمان درد کمر شما موثر واقع نشوند، می‌توان از جراحی استفاده کرد. البته در نظر داشته باشید که ممکن است بعد از جراحی نیز کمر درد شما همچنان ادامه داشته باشد؛ بنابراین قبل از اقدام به جراحی با چند جراح خوب مشورت کنید. اکنون به چند نمونه از علائمی که نشان دهد به جراحی نیاز دارید، عبارت‌اند از:

  • مشکلات مرتبط با روده یا مثانه که اخیراً ایجاد شده‌اند یا در حال بدتر شدن هستند
  • ضعف در اندام‌های بدن
  • مشکلات مرتبط با راه رفتن یا تعادل
  • علائم تشدید واکنش

برای پیشگیری از کمر درد چه کنیم؟

همواره اصلاح سبک زندگی و مراقبت‌های فردی بهترین و کم هزینه‌ترین شیوه برای پیشگیری از کمردرد بوده است. اما اگر شما علاقه مند هستید تا با شیوه‌های خود مراقبتی برای پیشگیری از کمردرد آشنا شوید بهتر است به موارد زیر توجه کنید و آنها را در زندگی روزانه به کار ببرید:

  • انجام روزانه فعالیت‌های ورزشی جهت تقویت ماهیچه‌های کمر و شکم
  • حفظ تناسب اندام
  • بلند کردن اشیاء سنگین از روی زمین با استفاده از شیوه‌های مناسب
  • صاف ایستادن
  • خوابیدن در بستر مناسب
  • نشستن بر روی صندلی‌هایی با ارتفاع مناسب
  • استفاده از کفش استاندارد و بدون پاشنه
  • حفظ آرامش روانی
  • انجام ورزش و تمرینات بدنی منظم

شما با انجام این روش‌ها و همچنین توجه به تغذیه مناسب می‌توانید از کمردرد و عوارض ناشی از آن دور بمانید.

خدمات نیاوران کلینیک برای درمان کمر درد

نقش کمر در فعالیت‌های روزانه به قدری پر رنگ است که کوچکترین دردی که ناشی از یک گرفتگی ساده باشد، می‌تواند تمام قدرت حرکتی شما را محدود کند و در کارهای روتین اختلال ایجاد کند. علاوه بر این برخی درد‌های ناحیه کمر ناشی از مشکلات جدی است که اگر با سهل‌انگاری نادیده گرفته شوند، ممکن است در آینده مشکلات بسیار زیادی ایجاد کنند و درمان را سخت‌تر و پر هزینه‌تر سازند. در کلینیک فوق تخصصی ستون فقرات نیاوران شما می‌توانید از طریق مشاوره با پزشکان متخصص و با تجربه برای انواع دردهایی که در ناحیه کمر حس می‌کنید، بهترین درمان را متناسب با نوع مشکل خود انتخاب کنید.

همان‌طور که می‌دانید یکی از مهم‌ترین علل ایجاد درد ناگهانی در کمر، فتق دیسک بین مهره‌های ستون فقرات است که ممکن است با فشار بر روی نخاع مشکلات بسیار حادی در آینده ایجاد کند. در کلینیک نیاوران تهران می‌توانید با بهترین جراح کمر در ایران مشورت کرده و با مناسب‌ترین و کم‌ هزینه‌ترین شیوه درمانی آشنا شوید و جلوی دردسرهای بیشتر در آینده را بگیرید. علاوه بر آن، می‌توانید از مشاوره‌های تخصصی ما در زمینه عمل لیزری دیسک کمر نیز بهره‌مند شوید.


برای کسب اطلاعات در مورد کلینیک درد در کلینیک نیاوران کلیک کنید.


جمع بندی

کمر درد یکی از دردهای شایع است که در اثر علل متفاوتی ایجاد می‌شود. برخی از این دردها ناشی از فعالیت‌های غیر استاندارد و فشار ناگهانی به ماهیچه‌های کمر بوده و برخی دیگر دلایل جدی‌تری دارند. اگر در کمر خود درد شدید و ناگهانی احساس می‌کنید، بهترین راه معالجه آن استراحت و استفاده از مسکن‌های تزریقی و کسیه آب گرم برای گرفتگی عضلات خواهد بود. اما اگر این دردها ادامه‌دار بوده و با علائم دیگری از جمله بی‌حسی و خواب رفتگی پا، مختل شدن فعالیت‌های روتین بدن، عدم کنترل ادرار و .. همراه است؛ باید هرچه سریع‌تری به متخصص مراجعه کرده و با تشخیص به موقع علت و انتخاب درمان مناسب از حاد شدن و مزمن شدن آن جلوگیری کنید.

سوالات متداول در مورد درمان کمر درد

  1. نحوه تشخیص علت اصلی کمر درد چیست؟
    پزشک پس از پرسیدن سوالاتی درباره سابقه بیمار و محل اصلی درد، معاینه فیزیکی را انجام می‌دهد. پزشک سعی می‌کند واکنش بیمار را به برخی از محرک‌ها بررسی کند و تشخیص دهد که آیا کمر درد روی اعصاب تاثیر داشته است یا خیر. سپس پزشک ممکن است از شما بخواهد تا چند آزمایش انجام دهید از جمله:
    » عکس برداری
    » سی تی اسکن
    » اسکن ام آر آی
  2. چه مواقعی باید احساس خطر کرد و سریعا به پزشک مراجعه شود؟
    در مواردی که احساس فشار بر نخاع، تومور نخاعی، عفونت در ستون فقرات، سابقه سرطان و غیره داشته باشید، یا در پاهای خود احساس بی‌حسی و خواب‌رفتگی مداوم دارید، باید هر چه سریعتر به پزشک مراجعه کرده و برای درمان کمر درد اقدام کنید.
  3. اگر کمرد درد بیش از یک ماه طول کشید، برای درمان کمر درد چه کار کنیم؟
    در این حالت می‌توانید از طب سوزنی و یا ماساژ درمانی استفاده کنید و پس از مدت کوتاهی بهبود یابید.
  4. آیا با مصرف ویتامین می‌تواند درمان کامل کمر درد باشد؟
    خیر هیچ گونه شواهدی مبنی بر اینکه این نوع قرص برای کمر درد سودمند است، وجود ندارد. ویتامین‌ها فقط برای افزایش سلامت عمومی بدن شما مفید خواهند بود.
  5. دلایل اصلی کمر درد ناگهانی چیست؟
    دلایل زیادی وجود دارد که ممکن است کمر درد ناشی از آنها باشد اما رایج‌ترین آنها عبارت‌اند از:
    » بلند کردن نادرست اجسام، که یکی از علل شایع درد در قسمت پایین کمر است.
    » ماهیچه‌های کشیده شده
    » رباط‌های کشیده شده
    » بلند کردم اجسام بسیار سنگین
    » انجام حرکات ناگهانی و نامناسب
    » یک اسپاسم عضلانی
    » دیسک
    » سیاتیک
    » آرتروز
    » خمیدگی غیر عادی ستون فقرات
    » تشک نامناسب
    » اختلالات خواب
  6. آیا ممکن است دلیل کمر درد ناگهانی به دلیل وجود مشکل در سایر اندام‌ها باشد؟
    بله مشکلاتی مانند سنگ کلیه، لوزالمعده، زخم اثنی‌عشر، عفونت، آنوریسم آئورت و افسردگی می‌تواند منجر به کمر درد شوند، که تشخیص آن با پزشک متخصص خواهد بود.
  7. کمردرد شدید نشانه چیست؟
    عالت دقیق این نوع کمردرد شدید مشخص نیست و تنها در 20 درصد موارد قابل شناسایی است. بنابراین بدون تشخیص علت، درمان کمردرد شدید کمی مشکل می‌شود. این نوع کمردرد گاهی اوقات نتیجه یک تصادف یا فعالیت سخت است که با کمی استراحت برطرف می‌شود. با این حال، در 80 درصد موارد علت خاصی برای آنها یافت نمی‌شود. خوشبختانه این دردها با درمان‌های ساده در مدت زمانی کوتاهی برطرف می‌شود.
  8. کمردرد خفیف نشانه چیست؟
    این نوع کمردرد باید جدی‌تر گرفته شود که از جمله علل شایع این نوع دردها ناشی از آرتروز ستون فقرات، باریک شدن تدریجی غضروف داخل ستون فقرات، تنگی نخاع (باریک شدن کانال نخاعی) که ممکن است منجر به درد عصبی شود.
  9. کمردرد مداوم نشانه چیست؟
    شناسایی علت این نوع کمردرد کمی‌دشوار است زیرا این نوع کمردرد می‌تواند از بافت نرم، استخوان، دیسک و اعصاب فرد نشأت گرفته باشد. افرادی که سیگار می‌کشند یا در مشاغلی فعالیت می‌کنند که وسایل سنگین را مرتب بلند می‌کنند بیشتر در معرض این نوع کمردرد قرار دارند. همچنین افرادی که تمرینات ورزشی خاصی مانند اسکی یا رانندگی طولانی مدت انجام می‌دهند نیز در معرض کمردرد مزمن هستند.